top of page
חיפוש

כיצד להביא ללקוחות שלכם את המוצר הכי מדויק עבורם ולא לאבד את עצמכם בדרך

עודכן: 10 בפבר׳


תרשו לי להיות ישירה - אם הוצאתם משהו לאוויר העולם והוא מושלם, מדויק ומעולה בעיניכם, אז כנראה שהוצאתם אותו מאוחר מדי.


כן, מה ששמעתם, אם עבדתם על משהו ודייקתם אותו עוד ועוד, השקעתם המון זמן, כסף ואנרגיה כדי להביא אותו למצב הזה אחרי ש״לשתם״ ו״שייפתם״ אותו מכל כיוון - יש סבירות גבוהה שכשתוציאו בסופו של דבר את הבייבי שלכם לאוויר העולם הוא כבר לא יהיה רלוונטי.


זה קצת לא אינטואיטיבי, נכון? הייתם מצפים שדווקא להביא מוצר/פיסת תוכן/תוצר כזה או אחר לכדי שלמות אמור להביא איתו תוצאות מדהימות עבור העסק שלכם. אבל זו טעות. 


כדי להבין את העניין הזה, בואו נגדיר מה הוא מוצר ״מושלם״ (זו כמובן ההגדרה שלי והיא ניתנת לויכוח):

  • מוצר שעונה על על צורך או כאב של הלקוח הפוטנציאלי

  • מוצר שפוגש את הלקוחות שלך בדיוק בזמן שבו הם צריכים אותו - טיימינג הוא עניין קריטי. חשוב שנשיק מוצר בדיוק בזמן שבו שוק המטרה שלנו בשל וצמא לפתרון שאנחנו מעוניינים להציע.

  • מוצר נגיש ובר השגה לקהל הפוטנציאלי שלך - הם יכולים להשיג או למצוא אותו כשיצטרכו.


אם כך, כשאתם לוקחים את הזמן עם הבאת המוצר שלכם לכדי ״שלמות״, אתם עלולים לפספס בכל הפרמטרים גם יחד:


הבנת הכאב או הצורך של הלקוח - יתכן ואתם חושבים שאתם מבינים ממש טוב מה הלקוח שלכם צריך ורוצה אבל עד שלא תשמעו את זה ממנו, תיתנו לו להתנסות במוצר ותקבלו ממנו פידבק כן - לא תוכלו להיות בטוחים שקלעתם בדיוק לצרכים שלו. הדרך הנכונה להתאים את המוצר שלכם ללקוח זה ללמוד מהפידבק שלו ולתקן את המוצר שהשקתם, תוך כדי תנועה.

טיימינג - אתם מאבדים זמן יקר שבו המוצר כבר יכול להיות בחוץ, שהלקוחות שלכם יכירו אותו ויתנסו בו. אם שוק המטרה שלכם זקוק ממש עכשיו לפתרון עבור בעיה מסוימת, אין שום חשיבות להשקה של מוצר ״מדויק״ שיגיע 3 חודשים מאוחר יותר. קרוב לוודאי שעד אז המתחרים שלכם כבר ינצחו בתחרות על ליבו של הלקוח ואתם תשארו מאחור. 

זמינות ונגישות - אם המוצר שלכם לא באוויר, הלקוחות שלכם כבר יפנו למקומות אחרים כדי לקבל מענה לצורך שלהם.


אז מה כן? לכו על דרך ביניים.

בתוצרים חשובים ובוערים עבור העסק, אני ממליצה ללקוחות שלי לפעול בגישת ה-75:

שימו דד ליין להשקה או עלייה לאוויר ועשו הכל על מנת להביא את התוצר למצב של 75% ״שלמות״ לפחות. את שאר ה-25% אנחנו בונים, מתקנים ומעדכנים תוך כדי תנועה ועל בסיס הפידבק שיתקבל מהמשתמשים/לקוחות.


אז בפעם הבאה שאתם חרדים להוציא משהו פחות ממושלם וכתוצאה מכך מצויים בתקיעות בעסק, נסו ליישם את גישת ה-75 ותראו אילו תוצאות מצויינות זה מניב ברמה העסקית והאישית גם יחד. 

וזכרו - בלי פחד! הכי גרוע שיכול לקרות זה שתחזרו לשולחן העבודה ותיישמו את הפידבק שתקבלו כדי להביא תוצר אפילו יותר טוב ומדויק ממה שיכולתם לדמיין עבור הקהל שלכם.



 
 
 

Comments


© 2025 by Nitzan Goffer. Powered and secured by Wix

bottom of page