מאתגר אישי לבידול עסקי: כיצד כאב אישי הופך ליתרון תחרותי
- Nitzan Goffer
- 4 במרץ
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 5 במרץ
בואו נדבר על בידול.
בידול הוא הדבר החמקמק הזה שיכול לגרום לעסק אחד לנצוץ ולבלוט על פני אחרים, גם אם פועל בזירה מאוד מורכבת ותחרותית. יש המון דרכים ליצירת בידול, למשל: שירות יוצא דופן, איכות המוצר, מחיר, אריזה או נראות יחודיים וגם - התמחות בנישה ספציפית.
אני רוצה להביא כאן סיפור של לקוחה שליוויתי בעבר, בשם ליה, שהצליחה לקחת את האתגרים שהיא חוותה בחייה האישיים ולהפוך אותם לכוח העל שלה ולמה שניווט את העסק שלה לנישה חדשה ומדויקת יותר עבורה, וכך יצרה בידול עסקי בזירה התחרותית שבה פעלה.
אז ליה, מורה לפילאטיס, יוגה ומדיטציה, שפעלה (ללא ספק) בשוק קשה ורווי, פנתה אליי כי הרגישה שהעסק נמצא בסטגנציה מסוימת ורצתה להרחיב את אפיקי ההכנסה שלה.
אחרי שביצעתי ניתוח ראשוני של העסק, הצגתי 3 תובנות מרכזיות:
היא משקיעה המון זמן ואנרגיה בייצור תוכן חינמי מעולה אבל הוא לא מניב לה הכנסה
יש לה קהל לקוחות נאמנים שמחוברים אליה ואל התוכן שהיא מייצרת
התוכן שלה יושב בפלטפורמות והערוצים הלא נכונים - כך למשל, התכנים הכי נצפים שלה ביוטיוב הם למעשה תכני אודיו
לאחר בחינת העסק ״מלמעלה״, המשכנו להעמיק, וזיהינו שהקהל שלה צורך בשקיקה את התכנים שהיא מביאה בנושא שיפור איכות השינה והתמודדות עם הפרעות שינה.
עכשיו, צריך להבין, היא ייצרה בזמנו המון תוכן, בשלל נושאים בעולמות הבריאות וה-wellness, ונושא השינה היה רק אחד מני רבים בהם עסקה. אבל הניתוח והמספרים הראו שהקהל שלה מתחבר לנושא הזה יותר מכל נושא אחר.
הניתוח הזה הביא לשיחה פתוחה בינינו בה חשפה שהיא עצמה מתמודדת כבר שנים רבות עם הפרעות שינה, והתוכן שהיא מייצרת בנושא, הוא הדרך שלה לסייע לאחרים במקומות בהם היא בעצמה חווה אתגרים משמעותיים.
השיחה המשותפת הביאה אותנו ל-2 מסקנות חשובות:
התוכן הכי איכותי שלה הוא התוכן שמתעסק באתגרים ומכאובים שמולם היא עצמה מתמודדת.
כשהיא מייצרת תוכן בנושא הזה, היא מביאה את עצמה חשופה אל מול הקהל שלה והאותנטיות הזו ממגנטת ומחברת אותו אליה אפילו יותר.
מרגע שהבינה זאת, הפוקוס שלה בעסק השתנה - היא יצרה עוד ועוד תוכן בנושא שיפור השינה והתמודדות עם הפרעות שינה ובאופן מדורג ואורגני, מיצבה את עצמה כאוטוריטה בתחום. בשלב הראשון היא המשיכה להציע את אותם השירותים שהציעה לפני כן, אבל הפוקוס שלה היה על מתן מענה לבעיית השינה בעזרתם. בהמשך, היא פיתחה מוצרים חדשים כמו הרצאות, ריטריטים ותהליכי ליווי לאנשים הסובלים מהפרעות שינה ולמעשה העסק שלה קיבל כיוון חדש בהתבסס על הנישה שאליה היא נכנסה.
בעזרת שינוי הפוקוס ומציאת האלמנט המבדל שלה, היא הצליחה לדייק את התוכן והמוצרים עבור הקהל שלה, להגדיל את סל המוצרים ואפיקי ההכנסה ולבסוף, להצמיח את העסק.
לסיכום, אני רוצה להציע את הדבר הבא - אם גם אתם עצמאיים שפועלים בשוק תחרותי, נסו להבין מה הוא האלמנט המבדל שלכם ומה גורם ללקוחות לבחור דווקא בכם על פני המתחרים.
כאמור, יש המון דרכים ליצירת בידול לעסק אבל לפעמים, המקום שבו אתם יכולים לתת הכי הרבה ערך, יכול להגיע דווקא מתוך הכאב או ההתמודדות האישיים שלכם. הדבר הזה, שלפעמים תעשו הכל כדי לנסות להסוות או להסתיר, דווקא שם יכול להיות טמון כוח העל שלכם, שימגנט אליכם את הלקוח הבא.
אם תרצו שננסה למצוא ביחד את האלמנט המבדל שיקח את העסק שלכם קדימה, השאירו פרטים בטופס יצירת קשר ואני מבטיחה לחזור אליכם בהקדם.
מוזמנים להתמכר לפודקאסט הנפלא של ליה ״מדיטציה לכל עת״ ולהנות מתכנים נוספים שהיא מייצרת בתחום בריאות הגוף והנפש.
Comentarios